ТАЕН КЛИЕНТ
posted by: in Uncategorized

Таен клиент за хотели и ресторанти

 С оглед извършването на постоянен мониторинг и анализ на качеството на обслужване Центърът за професионално обучение „Европейска Академия за Обучение и Развитие” към Пропър Дивелопмънт ООД осъществява методиката “Таен клиент” за хотели и ресторанти. Услугата се прилага на територията на цялата страна, като основната й цел е да се установи съответствието между начина на обслужване и вече създадените стандарти в конкретния обект.

Как работи „Тайният клиент“
След заявен интерес от страна на собственика или мениджъра на хотелския или ресторантьорския обект, екип от специалисти посещават обекта в рамките на предварително уговорен период, като обикновени клиенти. По време на своя престой те наблюдават стандартите на обслужване от страна на служителите и попълват предварително подготвен въпросници, според спецификата на обекта и реалните условия. След посещението си, те подготвят подробен доклад, отразяващ обективно ситуацията, въз основа на който се правя анализ на данните и се отправят препоръки за подобряване качеството на предоставяната услуга.
Използвайки резултатите, хотелиерите могат да подобрят нивото на обслужване и да отстранят слабите места на своите служители, което да бъде забелязано от клиентите. Добре е „тайните“ посещения да бъдат регулярни, като по този начин служителите остават мотивирани, тъй като не са запознати с повторяемостта на проверките.

Ползи от „Тайния клиент“

Този метод спомага за:

 • сравнение между изградения имидж на хотела и прилаганите стандарти;
 • стимулиране на продажбите;
 • мотивиране на персонала;
 • проверка на лоялността на персонала;
 • провеждане на атестация на служителите;
Необходими са документи за отваряне на заведение
posted by: in Advertising

 

 • удостоверение за актуално състояние с дата на издаване не повече от 30дни към датата на подаване на заявлението.
 • Удостоверение,че лицето не е в процедура по ликвидация или несъстоятелност с дата на издаване не повече от 30 дни.
 • Справка за професионална и езикова квалификация на персонала ,прил. 7 и 8
 • Копия от документите, удостоверяващи професионалната и езикова квалификация на управителя на туристическия обект.
 • Формуляр за определяне на категорията
 • Копия от документите за собственост на обекта
 • Документ ,удостоверяващ въвеждането на обекта в експлоатация
 • Копие от договора за наем
 • Нотариално заверено пълномощно ,при подаване на заявлението от пълномощник
 • Документ за платена такса

 

Николай Димов: Най-важната подправка е усмивката на готвача
posted by: in Advertising

niki_dimov_3_[66]Главният готвач на един от най-предпочитаните италиански ресторанти в България„Pastarito”- е 30-годишният Николай Димов. По негови рецепти готвят заведения в над десет различни държави. Ето какви тайни за италианската кухня с радост ни сподели младият кулинарен талант.

Кога сготви първото си ястие и какво беше то?

Когато бях малък, майка ми работеше на две места и постоянните й ангажименти й пречеха да готви често. Така неволята ме научи да си приготвям сам разни вкусотии от дете. Първото ми ястие беше мусака – обадих се на баба да ми обясни какво е необходимо, за да я приготвя и така направих първите си стъпки в кухнята. Mусаката беше много вкусна – без заливка, защото така я предпочитам, и в тенджера – за да прилича повече на яхния. Тук е моментът да добавя, че не обичам да копирам рецептите – винаги слагам и нещо от себе си, за да може ястието да бъде мой собствен специалитет.

Какъв опит имаш в кухнята?

(more…)

Откриване на нов ресторант

restНа пръв поглед, отварянето на заведение изглежда лесен и евтин процес. Затова много хора, ентусиазирани от идеята за собствено заведение, тръгват по този път, но има много административна работа, която в последствие ги спира. Ще се опитамe да ви запознаем с някои от трудностите, които може да срещнете, но има много тънкости, за които трябва да се посъветвате със специалист.

(more…)

Подбор на персонал

persИзборът на служители е един от най-важните процеси за една фирма, независимо дали говорим за Hewlett Packard или за кварталния магазин за плодове и зеленчуци. Колкото и добър да е бизнесът ни сам по себе си и колкото и добре да го управляваме, нашите служители са съществена част от енергията, която го прави реален. В този смисъл, добре подбраните служители са незаменимо предимство.

(more…)

Result 1 - 5 of 9